top of page

Hoe open je een presentatie?

Bijgewerkt op: 27 okt. 2023

Vandaag ga ik jullie meenemen in de nieuwe mogelijkheden van mijn product. Ik ga jullie eerst de oude functionaliteiten tonen en daarna onthul ik de nieuwe. Ik ga vervolgens laten zien wat dit voor u kan betekenen en er is uiteraard ruimte voor vragen.

Slaapt u al?


Niets saaier dan aankondigingen over de inhoud van een presentatie. Als je de aandacht wilt, grijp die dan! Wees moedig en open bijvoorbeeld met een prikkelende stelling:

Opzetstukjes voor tandenborstels staan veel stoerder in je oor!


Of met een paar vragen:

Wie van jullie worstelt wel eens met de draden van zijn hoofdtelefoon? Handen graag.

En wie wil een stoere oplossing tegen een aanvaardbare prijs?

Ik ben ingenieur van Stoffelen en heb een manier gevonden om afgedankte elektrische opzetborsteltjes om te bouwen tot hi tech earpods. En, als extra, ook nog eens uw oren schoonmaken! Enzovoorts.


Een stelling met nieuwswaarde die aansluit op de vraag van het publiek krijgt directe aandacht. Als je een vraag stelt en deze laat volgen door een verdiepende vraag heb je direct interactie. Er is geen ontsnappen aan. En daarna neem je ze mee op jouw reis, jouw unieke inzichten en belevenissen. Aan het eind van de presentatie kom je terug bij die stelling of vraag en maak je de cirkel rond met een pakkende conclusie.


Een alternatief is een beeld of voorwerp mee te nemen op het podium dat direct de aandacht vangt. Of een kunstje te doen voorafgaand aan je presentatie. Maar let op, je moet dan wel van goede huize komen want het afbreukrisico is groot bij een sub-optimale performance.


Wil jij ook beter leren spreken in het openbaar? Bekijk de workshops en cursussen die je kunt volgen hier.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page