top of page

'Als je sexy wil zijn....'
....'Vertraag alles wat je doet.' Angst leidt vaak tot een versnelling van het aantal woorden per minuut. Tijdsdruk heeft hetzelfde effect. Een bekende valstrik is proberen compleet te zijn en de ruimte op te vullen met zoveel mogelijk informatie binnen de tijd die je wordt geboden.


Maar zeg eens eerlijk: hoe denk jij dat het voelt om overreden te worden door een hogesnelheidstrein? Geloof me, niet leuk. 'Als je sexy wilt zijn, vertraag dan alles wat je doet'. Vat dit alstublieft niet letterlijk op. Speel met cadans en intensiteit.


Hoe?

Ten eerste: kill your darlings terwijl je jouw presentatie in elkaar zet. Probeer niet 'compleet' te zijn, maar probeer betrokken te zijn. Schiet liever een paar pijlen recht in de roos (hart) dan een tiental missers. Wat is jouw belangrijkste boodschap voor jouw publiek? Wat wil je dat ze voelen? En hoe kun jij het beste bijdragen aan dat gevoel? Afbeeldingen? Woorden? Muziek? Lichaamsbeweging? Rekwisieten?


Wees moedig. Omarm de stilte. Wees ongemakkelijk. Die majestueuze stiltes zijn gevuld met gedachten van iedereen in je publiek. Ze zijn onzichtbaar, maar vliegen door de kamer, net zoals jouw woorden dat deden die die gedachten veroorzaakten. Gebruik die seconden om opnieuw verbinding te maken. Presenteren is niet alleen maar zenden. Ontvangen is net zo belangrijk.Succes!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page